Förskolan Solåsen

Om Förskolan Solåsen

flicka

Den lilla förskolan med närhet

Solåsen är en liten, privat förskola som ligger naturskönt precis intill Akalla By i Kista.

Förskolan Solåsen har verkat i privat regi sedan 1992 och är en liten, personlig förskola med traditionell förskolepedagogik. Vi följer Skolverkets Läroplan för förskolan och planerar verksamheten efter barnens ålder och mognad.

vardegrund

Vår verksamhet är strukturerad med fasta regler och rutiner. Detta för att barn, föräldrar och personal ska veta vad som händer under dagen.

Målsättning
Här satsar vi på lärande och att alla barn får ta plats och vara synliga. På våra två avdelningar, Blåklockan och Violen, har vi små barngrupper och personalen är välutbildad och erfaren.

Barnen är mellan 1 och 6 år gamla och vi har många aktiviteter i smågrupper.

barn

Språk
Vi sätter också stor vikt vid språkutveckling och träning i svenska. Vi har medveten språkträning i liten grupp, vilket innebär att vi arbetar med speciellt språkmaterial. Dessutom bejakar vi de olika kulturer som finns representerade på förskolan. Läs mer om vårt språkarbete här.

Utevistelse
För oss är det viktigt att vara ute dagligen, både på lekplatser i anslutning till förskolan och gärna i Akalla By, en djurgård som ligger ett stenkast från förskolan.

Musik
Sång, musik och rörelse är något vi prioriterar. Kultur är också viktigt och vi går ofta på teater och konserter med våra stora barn för att utveckla svenska språket och ha roligt tillsammans.

Lokalerna
Förskolan är belägen i fräscha lokaler på Helsingforsgatan 65-67 i Akalla. Lekplatser finns tillgängliga både på innergården och vår egen gård. Vi har nära till naturen, både Akalla By och Järvafältet.

Tillgänglighet

Förskolan ligger en kort promenad från Akallas tunnelbanestation.

  • Förskolan Solåsen

    Förskolan Solåsen har verkat i privat regi sedan 1992 och är en liten, personlig förskola med traditionell förskolepedagogik.

    Förskolan ligger naturskönt intill Akalla By och har nära till både Järvafältet och tunnelbanan.

  • Vill du börja här?

    Är du intresserad av att ställa ditt barn i kö till Förskolan Solåsen? Vad trevligt! Läs mer här om hur du ska göra.